Bertine Krol

Ik heb journalistiek gestudeerd en gewerkt als nieuwslezer, presentator en programmamaker. In 2008 heb ik na twintig jaar de omroep vaarwel gezegd en in Amsterdam mijn bedrijf Buro20 opgericht. Vandaar het getal twintig in de naam.

Inmiddels heb ik ook als zelfstandige mijn sporen verdiend. Ik spreek audiovisuele producties in voor bedrijven en non-profit instellingen, commercials voor radio en tv, teksten voor e-learning, audiotours, voice-mail en voice-response.

Als u vliegt met Transavia, vlieg ik met u mee (‘zet uw stoel rechtop en maak uw stoelriem vast’) en ik was jarenlang de vertrouwde stem van KPN Mobiel (‘Er zijn op dit moment geen berichten voor u’), maar ik heb u ook wel eens een smartphone of shampoo aanbevolen. U door tentoonstellingen in musea geleid. Verteld over werkzaamheden aan het spoor of de Deltawerken. Uitleg gegeven over babyvoeding en uitkeringen, of meegenomen op een Afrikaanse safari. Kortom, ik ben een ervaren en veelzijdige voice-over en stemacteur.

Daarnaast werk ik sinds 2015 met veel plezier als docent Radio en Tekstschrijven aan de opleiding Creative Business van de Hogeschool van Amsterdam. Daarmee is de cirkel rond: de oud-student journalistiek staat nu zelf voor de klas.