Bertine

Ik heb journalistiek gestudeerd en gewerkt als radionieuwslezer, -presentator en -programmamaker. In 2008 heb ik na twintig jaar ‘de omroep’ vaarwel gezegd en mijn bedrijf Buro20 opgericht. Ik spreek voice-overs in bij audiovisuele producties voor bedrijven, overheidsinstellingen en non-profit-organisaties, commercials voor radio en tv, teksten voor tutorials, audiotours, voice-mail en voice-response.

Als je vliegt met Transavia, vlieg ik met je mee (‘zet uw stoel rechtop en maak uw stoelriem vast’). Ik was jarenlang de vertrouwde stem van KPN Mobiel (‘er zijn op dit moment geen berichten voor u’), maar heb je ook wel eens een smartphone of shampoo aanbevolen. Je met een audiotour door tentoonstellingen in musea geleid. Verteld over werkzaamheden aan het spoor of de Deltawerken. Je instructies gegeven voor het gebruik van medicijnen of medische apparatuur. Uitleg gegeven over babyvoeding en uitkeringen, of meegenomen op een Afrikaanse safari. Kortom, ik ben een ervaren en veelzijdige voice-over en stemacteur.

Daarnaast werk ik sinds 2015 met veel plezier als hbo-docent aan de opleiding Creative Business van de Hogeschool van Amsterdam. Ik geef les in vakken als Presentatie, Interviewen, Podcast, Redactie en Tekstschrijven. Daarmee is de cirkel rond: de oud-student journalistiek staat nu zelf voor de klas.